30 d’abril 2010

Només política tradicional


Sembla mentida però ja fa un any de la moció de censura que va dur el Pere Regull a l’alcaldia vilafranquina. I el que són les coses: el que havia de ser un final de legislatura convuls i agre, s’ha esdevingut d’una placidesa i un avorriment preocupant.
És cert que l’actual situació de crisi econòmica ha afavorit que les preocupacions ciutadanes hagin pres un caire més vital, més del dia a dia, més de subsistència. Però també és cert que vam acabar avorrint la guerra de guerrilles constant i la resistència numantina del PSC i adlàters a acceptar que el seu cicle havia acabat i que, com el rei de la faula, passejaven la nuesa sense pudor. És d’agrair, doncs, aquesta certa calma.
Tanmateix, no hem de deixar de fixar-nos en alguns indicis preocupants. No podem abaixar la guàrdia arrecerats rere l’excusa de la “crisi” que sembla justificar-ho tot.
D’entrada, cal fer palès que CiU no ha fet encara una proposta clara de futur que engresqui prou. No poden seguir arrapats a les faldilles de la gestió com a parenostre omnipresent de la mateixa manera que el catecisme papanates, que diria el Monzó, es parapetava rere el “participatiu i sostenible”. No us negaré que potser el problema ha estat de comunicació i que la situació econòmica de l’ajuntament vilatà no està per gaire projectes de futur espectaculars, però també és cert que no s’ha emprès cap iniciativa valenta, no s’ha qüestionat en cap moment el model heretat ni s’han airejat les estances. I, a fe que en feia falta!
Però el mes greu, el que és més preocupant, és la constatació que la regeneració política és una necessitat que també s’ha fet sentir amb força al món de la política local. Si l’acció política del govern ha estat massa grisa per la feina que hi havia a fer, la tasca de l’oposició ha estat deplorable. De fet, el que ens fa bona la tasca del Regull és la furibunda oposició del PSC. Els socialistes, que finalment havien aconseguit el relleu generacional a costa de col·locar gent que sempre ha viscut de/a l’administració, encara no han paït el desallotjament. Això tothom ho pot entendre, però el que ningú es creu és que l’equip de govern no faci absolutament res ben fet. Els discursos hipòcrites de mà estesa, no poden amagar la fel que destil·len digitals i papers diversos sota l’aparença de mitjans de comunicació. Per ells faran: encara no han entès que els ciutadans ja no ens impressionem per tanta mentida, però ens l’apuntem.
De la resta d’oposició, ni se’n sap ni se’ls espera. Uns i altres tan tacticistes, tan avorridament previsibles, tan pendents del perfil bo, que s’acosten eleccions.
M’ha decebut especialment la posició de la CUP que rere l’equidistància  i el populisme dissimula una estratègia purament electoralista. Suposo que compten que ERC, que sempre ha paït malament les clatellades nacionals –sobretot quan l’equip local tampoc no acaba de quallar–, els donarà de nou els vots que necessiten per incomodar. D’aquí la tibantor incomprensible. Res de nou: política tradicional. Potser és que no hi ha altra manera de fer-ne, de política, però almenys que no ens vinguin amb sopars de duro.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I la solució és Reagrupament?.
És una llàstima, has deixat de ser un opinador per ser un polític més...

Anònim ha dit...

Senyor molles.
Populisme i equidistància no són compatibles.
El populisme és un posicionament enquistat, estàtic. I l'equidistància és una posicionament flexible buscant l'equilibri segons bufa el vent.
El teu problema és que vols repartir merda per tothom (menys els reagrupis que ja ho sou de m), però quan no tens argument te'ls inventes, es nota i fracasses, com tantes altre vegades...

Marc ha dit...

Llavors vols una CUP abraçada a una Convergència avorrida. Em sembla que encara no has entès que és la CUP.

Anònim ha dit...

Ui, quina mala maror...

Em pensava que els independentistes ens havíem d’unir i fer pinya per poder alçar una bona torre de 9, però veig que la història no ens ha ensenyat res, la gent segueix encegant-se amb el seu estimat i glorificat partit. El col•loca en un altar i embogeix quan algú li passa el drapet.
On s’és vist?, el meu preciós partit no pot cometre cap error, tothom sap que és perfecte i aquells que ho neguen estan equivocats! Au, vinga, i què més!

Així, si confies en Reagrupament, deixes de ser objectiu i ja no pots opinar sobre cap assumpte perquè està clar que intentaràs escombrar cap a casa teva?

O sigui que en tot el país només hi deuen haver quatre miserables persones que puguin ser objectives a l’hora d’opinar. Aquelles que no són de cap partit, aquelles que diuen que “passen de la política”, els absentistes? Doncs sí que estem arreglats, no?

Adonar-se dels errors, ser conscient d’on coixeja un partit i avisar no és voler repartir merda per tothom, sinó intentar millorar les coses. Potser el problema és que algunes persones no estan disposades a acceptar que ningú és perfecte i encara menys el seu inigualable partit.

És trist que no puguem apreciar únicament allò que ens diuen, és trist que davant d’una bona argumentació només sapiguem valorar-ne el seu origen, d’on provenen aquells mots, aquelles idees.

Deu ser per això que el passat dijous l’acte organitzat per Reagrupament a l’Escorxador va tenir tan poca assistència.

Tan li feia que vingués el senyor Alfred Bosch a parlar sobre els resultats de l’enquesta "Diagnòstic de Percepcions Catalunya/Espanya 2009-2010", de la UOC, un estudi que planteja novetats i diferències respecte d'altres que s'han fet fins ara.

Tan li fa que hi parlessin representants de poblacions de la Vegueria Penedès que havien dut a terme la consulta del 13D i el 28F; tan li fa que el documental Vilafranca digué Sí mostrés com es van dur a terme les consultes a Vilafranca i hi apareguessin voluntaris i col•laboradors de CIU, ERC i la CUP.

I sabeu per què?

Doncs perquè l’acte l’organitzava Reagrupament i quan no és el teu propi partit qui parla d’independentisme no val la pena res. Una bona mostra de l’objectivitat que es respira a Vilafranca, sí senyor!

Si així és com pretenem aconseguir que Catalunya / els Països Catalans esdevinguin un Estat...

Endavant “senyor Molles”, segueixi així, només amb persones com vostè serà possible que algun dia tinguem el pa sencer!

Anònim ha dit...

Jo titularia l'article: Opinió d'un polític frustrat sense argumentació política.
Si els reagrupats dieu que busqueu la unitat dels independentistes aneu bé...
És un article amb un tuf electoralista i partidista reagrupi exagerat!
Senyor molles, on són les seves propostes?