21 d’agost 2009

Cua de palla

El regidor del PSC a l’ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, responia la setmana passada, digitalment, les meves Molles on valorava els cent dies de govern de CiU. Ho feia manipulant els mots per tal de dur l’aigua al molí que interessa, que ara no sembla altre que el de crispar l’ajuntament. Deu ser per això que no esmentava ni el meu nom ni el text que responia, no fos cas que algú és rellegís l’original i s’adonés de la tergiversació.

Ramon Zaballa és un d’aquells polítics del PSC de la vella escola. D’aquell PSC que, sense immutar-se, un dia ens encartellaven Vilafranca amb “OTAN, d’entrada NO” i l’endemà ens en demanaven el SÍ al referèndum. Per això ja no ens va estranyar de veure’l al darrer ple, amb oratòria apamada, declarant que el PSC sempre havia defensat la Vegueria Penedès. Difícilment ara ens poden voler donar lliçons de coherència. La desafecció ciutadana comença amb el cinisme polític.

Diu el Sr. Zaballa que desqualifico els treballadors de l’ajuntament, que demano depuracions. Sap perfectament que això no és cert. El respecte que em mereixen els funcionaris de l’ajuntament no treu que estigui convençut que hi ha càrrecs que exerceixen una certa direcció ideològica en l’acció política del seu departament. No s’entendria d’altra manera. Són, de fet, càrrecs de confiança encara que l’habilitat del PSC els hagi entrat a l’ajuntament per la via funcionarial. Fins i tot no crec que hagi estat per mala fe, sinó pel convenciment íntim que mai no deixarien la casa gran.

Com que no sóc polític no em cal “fer veure” res, per això estic convençut que els governs necessiten aquests càrrecs polítics que ajuden a transmetre precisament les polítiques de l’equip de govern a tota l’estructura de la institució. On és el problema? Cal acceptar-ho i entendre que quan canvia el govern, aquests càrrecs polítics també haurien de canviar.

Quant a l’interventor, sap el Sr. Zaballa que no va “intentar posar una mica de llum” sinó que va repetir els arguments de Maria Batet. Arguments tramposos, si no voleu demagògics, perquè la valoració econòmica es feia sobre 12 mesos, mentre que la mesura proposada només havia de tenir un efecte de 2 o 3 mesos. Això sí que ho va veure tothom. I no és el primer cop que succeeix. D’això se’n diu joc polític.

Finalment m’acusa de voler una direcció política a TVV tot fent una defensa abrandada de la independència dels mitjans de comunicació públics. Fa gràcia sentir això en boca del PSC després de depurar fins al darrer racó Catalunya Ràdio i TV3 per treure’n la “crosta nacionalista”. No siguem hipòcrites: no hi ha ni un vilafranquí que no tingui clar qui té el control polític de TVV. No sóc jo qui el demana, sinó qui el denuncia. I això no té res a veure amb els professionals que hi ha.

Dels treballadors de l’ajuntament, com tothom a Vilafranca, n’hi deu haver de contents i de disgustats amb el canvi de govern, però segueixen fent la seva feina diària sense necessitat que, des del PSC, es provi de crear tensions manipulant un senzill article d’opinió.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Al petit prospecte que edita radio i tele vila amb la programació (que s'ho podien estalviar) de festa major, apareixen diferents fotos per ilustrar-la (diables, ...)

Fa gràcia, que llegint el teu article, i el seu,... aparegui en Zaballa en primer pla, portant St.Felix a espatlles.

Si és fruit de l'atzar, que faci una primitiva, o millor encara, l'Euromillones.... o bé és això que tu comentes...

Jaume Claramunt ha dit...

Mira que n'ets de mal pensat, anònim... ;-)

Xavier P. ha dit...

L'actual secretària de l'alcalde Pere Regull és la mateixa que la de l'exalcalde Marcel Esteve.
Això diu molt en favor tant d'ella com d'en Regull.

Jaume Claramunt ha dit...

Totalment d'acord, Xavier.
EN contra del que alguns han volgut fer veure, mai no he posat en dubte la professionalitat dels treballadors de l'ajuntament. La secretària, però, no és un càrrec polític i, el que jo deia, és que, de càrrecs polítics, n'hi ha.