01 de juny 2007

La maduresa de la CUP

La sorpresa d’aquestes eleccions, a Vilafranca, ha estat el bon resultat de la CUP. Enhorabona. S’intuïa que una formació que ha sabut estar a l’ajuntament i defensar clarament amb seriositat els seus ideals, podia sortir beneficiada del descrèdit general i del gran repte que afrontava ERC de superar la traïció a casa.
Si una conclusió en podem treure, d’aquests comicis, és que la gent hem agraït l’honestedat. Tant CiU com la CUP han demostrat tota la legislatura que es creien allò que defensaven. I la gent els ho ha premiat.
Ara, però, s’ha acabat el viure a l’ombra del poder, a la contra, amb el fàcil discurs de qui està a l’oposició però sense ganes ni esperances de governar. Ara, a la CUP, els ha arribat l’hora d’arremangar-se. La política de veritat, la digna, l’honesta, és així. L’aritmètica ha fet que d’ells depengui si a Vilafranca hi ha canvi o tot continua igual i, malgrat que ens ho vulguin fer creure, no ens serviran les excuses d’equidistància displicent. Ja ho va provar ERC i mireu com els ha anat. Quedar-se a platea no és el compromís signat.
Vilafranca ha votat canvi. Un canvi imprescindible. I la CUP hi ha de ser. No ens valen excuses ideològiques quan el que ens hi juguem és el territori. Dos-cents vots de diferència no paguen l’especulació urbanística que ens trinxa el paisatge. No ens podem vendre la Vegueria per dos-cents vots. Ni la defensa de la llengua o el dret a l’autodeterminació. Ni una televisió plural, ni un govern que no ens menteixi, ni...
I, si us plau, no ens vingueu amb la cantarella de les dretes i les esquerres. Això és el papu que treu el PSC quan no té arguments. La Vilafranca que cal fer va més enllà. Compareu propostes, compareu qui ha signat el “Compromís per Vilafranca”, qui se’l creu de debò, i poseu-vos a treballar per fer la Vilafranca que els vostres votants us exigim, per construir el Penedès que ens heu promès. No hi ha excusa: ara podeu. Que la por, que la retòrica, no us faci com tots. ¿Fer blocs de nou plantes és d’esquerres mentre tenir universitat és de dretes? ¿Propugnar el bilingüisme és progressista i defensar els Països Catalans és conservador? SABA és d’esquerres? I la Vegueria de dretes?
Cal construir una nova Vilafranca, orgullosa de ser penedesenca, sostenible, verda, catalana, compromesa, apamable. Dos-cents vots i una etiqueta us hi faran renunciar?Que la ideologia ens permeti un futur que és possible. Potser no hi haurà cap altra oportunitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

radicalment d'acord!

Anònim ha dit...

Guillem, nomes faltaria que tu no hi estiguessis d'acord.

Anònim ha dit...

sí, tens tota la raó: "nomes faltaria que jo no hi estigués d'acord". Però tal i com està el pati...

www.guillemcarol.cat