16 de febrer 2007

Líders!

Marcel TVHaig de reconèixer que sempre m’ha semblat ridícula aquesta obsessió malaltissa que mostren la majoria de mitjans de comunicació de gallejar obertament sobre les seves virtuts. Branden índex d’audiència, OJDs, EGMs i tutti quanti per tal de fer-se un pam-i-pipa infantiloide. Sí, ja sé que rere la majoria de mitjans hi ha un immens pastís publicitari que necessita ser encoratjat. Qualsevol empresa, però, sap on posar un anunci i a quin públic dirigir-lo. Pel que fa als lectors, no crec que cap lector de l’AVUI es posi a comprar el Periódico per molt que li diguin que són els qui més venen del món mundial.
Dic tot això perquè m’ha deixat petrificat l’anunci que ara emeten a tort i a dret des de Vilafranca Televisió on es vanten impúdicament de ser líders. Com en la majoria d’aquesta mena d’anuncis –pura manipulació–, no ens diuen d’on són líders. Suposo que es deuen referir a liderar les televisions locals vilafranquines. Però és que fins i tot ho quantifiquen: 29.000 espectadors, diuen. Altra cop no diuen ni el quan ni el com: si són espectadors diaris, sembla que no queda cap vilafranquí amb ulls de raó que no estigui enganxat a la nostra, aquesta sí. Números així, fa un temps, els posaven en autocars amb un entrepà i feien cap a la Plaza de Oriente!
Per acabar-ho d’arrodonir ens anuncien que són líders en informació, en credibilitat i en confiança. Enhorabona, que diria el Desclot. Sort que ens ho han dit!
Que una televisió que es dedica a fer un anunci constant de les activitats de l’equip de govern, on dia sí dia també ens apareix l’alcalde-candidat amb qualsevol excusa per recordar-nos que s’apropen eleccions, on qualsevol veu crítica amb l’ajuntament és esmorteïda meticulosament, on se’ns emboteix la faramalla pijoprogre que serveix d’excusa ideològica al progressisme petitburgès que fa anys ocupa la casa de la vila...
Que una televisió així, que a més paguem entre tots, s’atorgui el lideratge de la credibilitat, fa venir arcades.La credibilitat cal guanyar-se-la amb fets i no amb anuncis. Mentre l’ajuntament es negui a perdre’n el control, mentre es posin excuses per transmetre els plens en directe, mentre només se la vulgui com a instrument al servei del PSC, poca credibilitat ens pot merèixer.